Als akela’s van Scoutinghorde De Moeraskikkers zijn Ans, Bea, Cor en Ria in hun element. De akela’s van De Moeraskikkers nemen de organisatie op zich van een join-in-jamboree. Iedereen wordt hartelijk ontvangen met de scoutgroet en door middel van een geur- en smaakspeurtocht wijzen zij u de weg naar het juiste spel of naar de juiste vaardigheidstraining.

Zo kan men onder andere meedoen met ‘de dropping’, ‘het spijkerpoepen’ (zowel voor beginners als voor gevorderden), ‘spoorzoeken’, ‘een doortrektocht’, ‘navigeren op een vierkante meter’, ‘knooptechnieken’ en natuurlijk ‘de bonte avond’.

Uiteraard hebben onze lieve, kordate akela’s Ans, Bea, Cor en Ria te alle tijde corvée en zullen zij het jamboree-terrein met alle faciliteiten continue onderhouden voor de gasten. Ondertussen blijft er altijd tijd over voor een liederensessie (ook bij het ontstaan van eventuele rijen). Uit volle borst wordt er dan gezongen van  “een tante uit Marokko, hiephoi” en “ik heb een potje met vet!”.

Met hun opgeruimde karakters vinden zij altijd ruimte voor een praatje over bijvoorbeeld knooptechnieken en de beste manier om gordiaanse knopen te ontrafelen. Er kunnen scoutgeloftes afgelegd worden door eventuele nieuwe leden. En bij vertrek uit het kamp krijgen de gasten een vaardigheidsinsigne en nog iets lekkers mee.

Uiteraard met het advies de tanden goed te poetsen alvorens men, niet te laat, in de slaapzak duikt..Met veel ruimte voor gekkigheid (al dan niet op een stokje) en keet, want het is en blijft een jamboree!

Ook hier wordt dit thema ook weer ondersteund met toepasselijke audio op de toiletten en worden de toiletten en omgeving in deze sfeer aangekleed. Haarlak, gel, deodorant e.d. zijn aanwezig op het jamboree-terrein.